28.09.2024

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ Dini İhtisas Merkezimizi ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dini İhtisas Merkezimizi ziyaret etti ve İhtisas Merkezimizde eğitim görmekte olan 2. dönem Aday Din Görevlilerine hitap etti. Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak imam, müezzin, Kur’an kursu öğreticisi, vaiz, müftü hangi unvanda çalışıyor olursa olsun onlardan istediğimiz doğru dini bilgiyle donanıp toplumumuzu da doğru dini bilgiyle aydınlatmak. Devletimizin bize verdiği görev bu.” dedi.

Başkan Erbaş, din görevlilerinin vazifesinin insanları hep hayra çağırmak olduğunu vurgulayarak, “Hem Kur’an-ı Kerim’de görev tanımımız var hem de devletimizin Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilat kanunundaki maddesinde görev tanımımız var. Demek ki böyle güzel bir görevi yapmak için bizleri hazırlayan bu mekanın kıymetini bilip, en güzel bir şekilde kendimizi yetiştirmemiz lazım.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın ziyareti vesilesiyle tertip ettiğimiz programa, Kastamonu Valisi Meftun DALLI, Kastamonu Milletvekili Fatma Serap EKMEKÇİ, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani TURAN, Kastamonu İl Müftüsü Bekir DERİN, Düzce İl Müftüsü Osman AYDIN ,Bartın İl Müftüsü Ömer KESKİN, Çankırı İl Müftüsü Mehmet ŞAHİN ve Sinop İl Müftüsü Paşa BEKTAŞ'ta katıldı.