06.10.2022

Ali Osman SARI

ALİ OSMAN SARI

Afyonkarahisar İli Şuhut İlçesi İlyaslı köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Abdullah ALDEMİR ve Ahmet ÇAVDAR’ Hocaefendilerden talim ve tecvit dersleri aldı.  Şuhut Altıgöz Bölge Yatılı Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı.
 Afyonkarahisar Merkez İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.Şuhut ilçesi Çobankaya Köyü ve İzmir Bornova ilçesinde fahri imam Hatib olarak görev yaptı.
 Afyonkarahisar İli Çobanlar İlçesi Kale köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı.

Afyonkarahisar Merkez Selçuklu Camii’ne İmam-Hatip olarak görev yaptı.
Elazığ Fırat Üniversitesi
İlahiyat fakültesinden mezun oldu
 Almanya’da uzun süreli yurt dışı görevinde bulundu.

Konya Dini İhtisas   Merkezi’nde İsmail ÖDEN hocaefendi’den Tashih-i Huruf kursu almış olup, Dönem Birincisi olarak bitirdi. Aynı yıl Konya Selçuklu Aydınlıkevler Camii’ne İmam-Hatip görev yaptı ve Uzman İmam-Hatip oldu.  Mithat AÇA  ve Mehmet ÇABA Hocaefendilerde Aşere-i Takrib ve Tayyibe okuyarak icazetini almış olup, Dönem Birincisi olarak bitirdi.
Konya Dini ihtisas merkezinde 1 yıl görevlendirme ile çalıştı.
 2022 yılında Kastamonu Dini İhtisas Merkezine Kıraat ve Kuran-ı Kerim Eğitim Gorevlisi olarak atandı.

Görevinin farklı dönemlerinde hatimle sabah ve teravih namazları kıldırarak, Hafızlık dalında dereceler aldı. Görevdeki farklı hizmetlerinden dolayı 1 Umre, 3 Takdir ve 1 Teşekkür belgesi ile ödüllendirilen SARI, evli ve 2 çocuk babasıdır.