02.02.2020

Sayı      : 26638526-903-2

Konu    : Sınav İlanı

S I N A V    İ L A N I

Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde münhal bulunan aşağıda unvanı, sınıfı, kadro derecesi ve adedi yazılı kadrolara, Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili hükümleri gereğince yarışma sınavı ile naklen atama yapılacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendindeki şartları taşımak.
2- Halen Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli olmak.

3- Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak.

4- İl (Kastamonu) dışından başvuranlar için bulunduğu görev mahallinde 2 yıl, İl (Kastamonu) içinden başvuranlar için ise 6 ay görev süresini doldurmuş olmak.

5- Asaleti tasdik edilmiş olmak.

B- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

1- En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

2- Başkanlık teşkilatında çalışıyor olmak.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ:

1- Müracaat etmek isteyenlerin başvurularını, DİBBYS\Sınav\Taşra Nakil Sınavları\Müftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru programı üzerinden 01.02.2020-15.02.2020 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

2- Sınav başvuruları ilgili program üzerinden yapılacağı için posta yoluyla ya da elden müracaat alınmayacaktır.
3- Adaylar münhal olan kadrolardan yalnızca birine başvuru yapabilecektir.

D- SINAV İŞLEMLERİ:

1- Hizmetli Kadrosu İçin;

*Mesleki Bilgiler (50 puan),      *Mesleki Uygulama (50 puan)  olmak üzere 100 puan üzerinden sözlü sınav şeklinde değerlendirme yapılacaktır.

2- Adayların sınavda başarılı olabilmek için, 100 tam puan üzerinden 70 puan almaları gerekmektedir.
3- Adayların sınava gelirken, müracaat esnasında sisteme yüklemiş oldukları evrakları yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.

4.Müracaat eden adayların 19.02.2020 Çarşamba günü saat 13.30’da Kastamonu Eğitim Merkezi Müdürlüğünün aşağıdaki adresinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

5- İlan edilen tarihte ve yerde(Kastamonu Eğitim Merkezi’nde) sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

E- SINAV SONUÇLARI VE DİĞER HUSUSLAR:

1- Sınav sonuçları, sınav işlemlerinin tamamlanmasından sonra DİBBYS \ Sınav \ Taşra Nakil Sınavları \ Müftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru sayfasından öğrenilebilecektir.

2- Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belgeyi sisteme yüklediği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi haklarında kanuni işlem yapılacaktır.

3- Sınav ve atama sürecinde Kastamonu Eğitim Merkezi Müdürlüğü İnternet Sitesi (kastamonuegitim.diyanet.gov.tr) aracılığıyla yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

F- MÜNHAL KADROLARA AİT BİLGİLER:

S.NO

UNVANI