29.11.2019

Mahir DEMİRKOL

1978 yılında Almanya’da doğdu. 1984 yılında ailesi ile birlikte kesin dönüş yaparak memleketi olan Bolu/Yeniçağa’ya yerleşti.

1990 yılında İlkokulu Yeniçağa’da bitirdi.

1992 yılında Yeniçağa Kur’ân Kursu’nda hafızlığını tamamladı.

1992-1996 yılları arasında İstanbul/Sultanbeyli Merkez Kur’ân Kursu’nda Arapça, Hadis, Fıkıh ve Tefsir dersleri aldı. Bu sırada Bolu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi.

1996-1999 yılları arasında İstanbul/Göztepe Gözcübaba Kur’ân Kursu’nda Kurra Hafız İbrâhîm Tanrıkulu Hoca Efendi’den Aşere -Takrib -Tayyibe ilmini okudu. Bu zaman zarfında İbnü’l Cezeri’nin “Mukaddime” ve ''Tayyibe'' adlı eserlerini ezberledi. Kur’ân’ı Kerim’i iki kez yazarak icazet aldı.

2004 yılında Bolu merkeze bağlı Demirciler Köyü’nde İmam Hatip olarak göreve başladı.

2006 yılında İstanbul/Üsküdar’a Müezzin Kayyım olarak atandı.

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Dışarıdan Kıraat Okuyanlara” yönelik açmış olduğu sınavda başarılı olarak Kıraat belgesini aldı.

2014 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

2015 yılında Kur’ân Kursu öğreticiliğine geçti. Bu süreler içerisinde İstanbul’un muhtelif camilerinde hatimle teravih namazı kıldırdı ve hafızlık yarışmalarında dereceleri oldu.

2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Kastamonu Eğitim Merkezi’nde Kur’ân-ı Kerim Öğretmeni olarak göreve başladı.

2023 yılında kurulan Diyanet Akademisi Kastamonu Dini İhtisas Merkezi’ne Eğitim Görevlisi olarak atandı ve halen bu göreve devam etmektedir.

Müşâbih âyetlerin tespiti ve kodlamalarıyla ilgili uzun yıllar çalışmalar yaparak Türkiye’nin değişik illerinde ‘‘Hafızlık Kodlamaları’’, ‘‘Hafızlık Süreçleri’’ ve ‘‘Müşâbih Âyetlere Yönelik Yapılması Gereken Çalışmalar’’ konulu seminerler veren yazar evli ve üç çocuk babasıdır.

HOCAMIZIN YAZDIĞI ESERLER:

- Hafızlığı Kodlama Metotları